Rostbeaf amb esbergínia

I segueixo amb les receptes de la Ruscalleda per l’estiu: rostbeaf.

Marinar un tall rodó de vedella amb xerès, com que no en tenia hi vaig posar fino i cognac, abans li haurem tirat una mica de pebre i de nou moscada, ho hem de tenir unes 4 hores. Després marquem la peça per totes bandes en una cassola amb oli i llard. La posam al forn 10 min , hi afegim el suc del marinat i 5 minuts més, tota l’estona a 200 ºC. Després ho deixem refredar lentament. Ja tenim el rosteaf llest. Ara anem per les salses:

– Mahonesa d’ou amb 2 cullerades de tàperes, 2 cullerades de suc de llimona, 2 anxoves, 1 llauna de tonyina, sal, pebre i 200 ml d’oli.

– Agafem esbergínia escalivada, sal, pebre, ho triturem amb el turmix i hi afegim all picat ben finet i cebollí.

Montem el plat amb un llit de la salsa de tàperes i el rostbeaf a sobre, al costat una mica d’esbergínia.

Tot fresquet per l’estiu, com el vi : l’Excepció rosat del Castell de Pessillà.

Vagi de gust

MARTA

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s