Tot i no sé experts en cuina, ens agrada menjar bé, amb en Quim varem decidir que, si una recepta ens agrada, mereix que sigui escrita en una llibreta de receptes que tenim. Aquesta d’avui s’ho val. Tàrtar de bacallà i ganxet, la vaig treure d’un llibre oblidat que teniem de la Ruscalleda: Cuinar per ser feliç del 2008 de Columna. Una recepta boníssima que varem acompanyar amb cava de l’Eudald Massana Família, vaja un sopar fresquet fresquet.
Aquí va la recepta que és fàcil com totes les que faig:
500 gr bacallà remullat
700 gr de mongetes del ganxet cuites
4 cebes tendres
100 gr d’olives verdes sevillanes
100 gr d’olives negres d’Aragó
4 tomàquets madurs
1 gra d’all i julivert
1 pebrot verd
20o ml d’oli
30 ml de vinagre de Xerès
Una llimona
sal, pebre, mostassa en gra.
Només necessiteu 25 minuts i no cal coure res
1.- Preparar una vinagreta, amb 75 ml d’oli, el suc de la llimona, l’all i julivert picat i també el pebrot pelat i picat molt petit, pebre i un xic de mostassa
2.- Netejar de pell i espines el bacallà i tallar-lo a dauets molt petitets, amanir-lo amb la vinagreta anterior, salar si cal. Posar-ho a la nevera
3.Per altra banda, barregem les mongetes, les cebes tendres tallades molt petites, les olivves negres i les verdes sense pinyols, els tomàquets talladets petits, amanir-ho amb vinagre, oli, sal, pebre i mostassa. Posar-ho a la nevera.
4. Ja estem fantàstic de veritat !!! És com una esqueixada o empedrat a la vegada.
Aprofito per dir-vos que http://www.vinscatalans.cat estarà fora de servei duran uns dies, si necessiteu contactar amb nosaltres ho podeu fer a través del e-mail
Bon estiu