Fórum gastronòmic de Girona

Ja ha començat, del 20 al 23 de Febrer, el Fòrum Gastronòmic de Girona. No hi he estat mai en un lloc com aquest però té bona pinta, antigament feien una cosa semblant a Vic. El programa està farcit d’actes !!!. El diumenge hi havia un tast de vins de l’Empordà a l’Aula del Vi a la 1 del migdia amb el celler Espelt i La Vinyeta, però també n’hi havia d’altres interessants i moltes altres activitats, també per nens, clicqueu aquí per veure-ho, impressionant.

Un exemple: dels tallers a 3€, és el següent, llegiu-ho i ja em direu si no us haguessiu apuntat a tots !!! Aquest any ja no hi sóc a temps però l’any que ve segur que hi vaig !!!

(Foto extreta de la web del Fòrum)

11.30 – 12.30h Taller de cuina amb degustació
Mercats de Girona: La meva terra, al meu mercat
Productes agroalimentaris frescos, de temporada, de proximitat i de qualitat, són alguns dels arguments per visitar els Mercats Municipals de la província de Girona. Els Mercats fan possible l’abastiment dels millors productes, tot impulsant dietes sanes i equilibrades. Les Cuineres de Salt i Pep Nogué mostraran algunes receptes elaborades amb productes del territori gironí.
13.00 – 14.00h Taller de cuina amb degustaciò
La Cuina de la pasta

De la mà de De Cecco, empresa italiana pionera en la elaboració de pastes de blat, coneixerem els diferents tipus de pastes, les tècniques d’elaboració i de cocció, i es prepararan receptes amb pastes i salses molt originals.
Organitza Comercial CBG

16.00 – 17.00h Taller de cuina amb degustació
Maram i SlowFood, pesca responsable a l’Empordá
SlowFood Empordà i el Maram de l’Escala, en un taller de cuina i receptes únic, on tot cuinant amb pescadors i cuiners, coneixerem tècniques de pesca artesanals i alguns secrets de barca.
Organitza Maram i Convivium SlowFood Empordà
17.30 – 18.30h Taller de cuina amb degustació
Espai del Peix, cuina i cultura marinera

Un espai pedagògic on es difonen els valors pesquers. L’Espai del Peix permet la identificació d’espècies, conèixer l’origen, la temporalitat, posant èmfasi en la cuina autòctona, de la mà de xefs professionals i de pescadors especialistes a fer “ranxos”.
Espai del Peix, Palamós

 

19.00 – 20.00h Taller de cuina amb degustació
La fruita: un ingredient saludable a la cuina tradicional i creativa

Tot cuinant, la reconeguda dietista Martina Miserachs i la cuinera gironina Iolanda Bustos (La Caléndula, Girona) exposaran les virtuts de menjar i cuinar amb fruita.
MercaGirona


Disfruteu i, recordeu que, passant per l’eix, Vic està a poca estona, passeu per la botiga !!

www.vinscatalans.cat

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s