Jornades gastronòmiques del Solsonès fins el dia 19

Pot ser perque quan era petita hi anàvem,  Solsona continúa un sentit especial per mi, hi he tornat un parell de vegades després i crec encara que és una zona molt desconeguda i preciosa. Val la pena aprofitar les jornades gastonòmiques que hi fan. Tot i que no és una zona vinícola, es fan degustacions dels seus veins del Bages. Tast de vins de la D.O. Pla de Bages (Abadal, Mas de Sant Iscle, Cooperativa de Salelles, Cooperativa d’Artés, Celler el Molí, Fargas-Fargas, Soler Gibert, Oller del Mas, Caves Gibert)

L’entrada que en fa gastroteca.cat és la següent, em fa gràcia perque anomenen a la patata “trumfo” , em fa recordar els espigalls amb trumfos de la Trini i el pa de crostons que compràvem a la plaça de Sant Joan….

“Del 23 d’octubre al 19 de desembre el Solsonès celebra la 6ª edició de les Jornades gastronòmiques tardor, que estan orientades a promocionar els productes locals i comarcals. Enguany, des del Gremi d’Hostaleria del Solsonès es vol fer un pas més en aquest sentit i en la línea d’anar trobant el producte local i comarcal més apropiat per a fer-lo típic i fàcil de trobar en tots els restaurants de la comarca del Solsonès.Aquest producte típic hauria de ser el trumfo en general i el trumfo del bufet en particular ja que es conrea -per consum particular arreu de la comarca i per comercialitzar-lo- als termes d´Odèn, Canalda, Castellar de la Ribera i Lladurs. Tot i la importància del trumfo en la tradició gastronòmica de la nostra comarca, tant a la ciutat com a pagès, pràcticament no el trobem a la carta del nostres restaurants.Per això s’ha proposat enguany introduir-lo com a producte bàsic en l’elaboració de, com a mínim, 2 plats dins la carta dels diferents restaurants que participaran durant les Jornades Gastronòmiques 2010.”

Disfruteu-ho

www.vinscatalans.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s