Vi a l’estil xinès

Fa dos anys vaig anar per feina a la Xina, ja hi havia estat varies vegades sempre per feina. Són gent molt hospitalària. Ens van portar a sopar al seu estil en un restaurant : menjadors privats , normalment amb televisió, sembla que estiguis al menjador de casa. Les cambreres disposen d’una petita cuina on preparen els àpats. Cadesqun d’aquests menjadors disposa també d’un lavabo… com a casa. La taula era enorme !! , erem unes 8 persones però com a mínim n’hi cavien el doble!! Al mig de la taula, un d’aquests artilugis que roden per anar repartint el menjar, força bo per cert. Tenen moltíssimes verdures i els nuddles els fan bons. La carn guisada també. Van demanar uns crancs rodonets, per ells són una delicadesa, la veritat és que no tenien cap gust, és molt més gustós el marisc i el peix que mengem aquí.

I va aribar el vi : fet a Xina però amb un inconfusible aire francès, tant el sabor com l’etiqueta eren del tot afrancesats, em sembla recordar que es deia “Chateau..”. No estava malament però sens dubte no quadrava amb aquell sopar. Pels xinesos que conec el vi és un luxe i gairebé mai en prenen ( al primer glop ja se’ls notava alegrets). Evidentment les copes no eren cap meravella. Però ara ve “lo” bo: hi varen posar una pruna seca dins de cada copa. El vi llavors agafà uns altres aromes i la pruna, al final, era boníssima tota mullada amb el vi. Evidentment, no malmetrem un bon vi fent això però és una altra manera de degustar-ne.

Això era al sud de la Xina, en una “petita” ciutat de 10 milions de xinesos !!!

www.vinscatalans.cat

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s