Vins trobats, la recuperació dels ceps perduts

Us reprodueixo la notícia apareguda a www.bondia.cat  , la recuperació de vinyes perdudes a la Noguera, varietats perdudes per la filoxera:

La Cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges ha tret al mercat el primer vi fet amb les varietats de raïm obtingudes al projecte Vinyes Trobades de l’associació Slow Food.

La iniciativa va arrencar el 2008 per recuperar varietats que es plantaven abans de la plaga de la fil·loxera, i ha localitzat 25 terrenys a la Noguera.

L’entitat ha comprat el raïm als pagesos, la majoria grans, i ha ajudat a la verema. Prèviament, va fer un estudi històric i documental i entrevistes a pagesos.

El vi es comercialitza amb la marca Vinyes Trobades. El blanc és de les varietats de garnatxa, malvasia, macabeu, pansa i moscatell vermell, i el negre és de picapoll, trobat, monastrell i garnatxa. Se n’han fet mil ampolles. El responsable l’Olivera, Pau Moragas, va destacar que l’actuació ajuda a “valoritzar els recursos genètics propis del territori”.

Clicleu la imatge per més informació, iniciatives com aquesta fan que es revaloritzi el nostra vi i que no es perdi la nostra història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s