Ajoblanco amb quenelle de priorat negre i oli de pernil,mmmmmhhh

Ostres quina recepta acabo de trobar a “la cuina vermella” www.lacuinavermella.cat és un blog-web impressionant. Aquesta recepta sembla boníssima, a més tinc la geladora que em va regalar l’Esther !!! Us reprodueixo la recepta seguidament, d’aquí uns dies us envio la foto de la que hauré fet. Hi afegiria uns retallonets de bon pernl, un pensament amb perfum de bon pernil.

Ajoblanco, Ingredients per a 4 persones,

250 gr d’ametlles crues pelades (Marcona)
1 l d’aigua mineral
70 gr de pa de motlle sense crosta
60 gr de vinagre de vi blanc (nosaltres el vam posar de cava)
190 gr oli d’oliva
16 gr de sal
2 alls
Pebre blanc al gust
Preparació,

Barrejar tots els ingredients en un got de túrmix i triturar molt bé, colar-ho. Deixar-ho refredar a la nevera.

Gelat de vi negre, ingredients,
 250 ml de vi negre, no massa fort
200 gr de sucre
250 ml d’aigua
Suc de mitja llimona
1 pela de taronja
1 branca de canyella
3 clares d’ou

Preparació,

Fer un almívar amb el sucre, l’aigua, el suc de mitja llimona, la pela de taronja i la branca de canyella. Deixar-ho refredar.
Barrejar el vi amb l’almívar (en fred per a que el vi no perdi els seus aromes). Afegir-hi les clares d’ou a punt de neu.
Posar la mescla al congelador i anar remenant de tant en tant per evitar els cristalls.

Per l’oli de pernil, infusionar uns trossos de pernil en oli d’oliva calent.
En una copa, servir la sopa freda amb una quenelle de vi negre del priorat i unes gotes d’oli de pernil
Advertisements

One thought on “Ajoblanco amb quenelle de priorat negre i oli de pernil,mmmmmhhh

  1. Afefeixo la recepta d’ajoblanco del tiet, en Josep Mª

    – 300 g d’ametlla marcona crua
    – 2 grans d’all
    – 3/4 l d’aigua
    – Sal
    – Vinagre de xerès
    – Oli verge
    – Raïm
    – “Cordifole” (Créixems)
    – 1 tasseta de vinagre de Mòdena

    També té una pinta que tela….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s