El Picapoll, una varietat típica del Bages

De gra petit i una mica punxegut es conrea al Bages i a la Catalunya Nord on l’anomenen igualment “pica poul”, però és al Bages on n’han fet el tret distiniu dels seus vins. És de maduració tardana i, antigament, se’n feien panses. Els vins que dona tenen una aroma especiada i de fruita com  pinya, pomelo, albercoc, codonyat i gessamí. De vins amb Picapoll podem trobar l’Abadal Picapoll, l’Artium Picapoll i molts d’altres que provenen dels 10 cellers que hi ha en aquesta D.O.

Una curiosiat : segons el llibre “Els vins de l’Arc Mediterrani ,d’Alacant a Montpeller” de Joan C.Martin, ” Segons l’etimologia local, Bages ve de l’antiga ciutat romana de Baccassis, citada per Ptolomeu als seus Annals, i antecedent de Bages. Si és així i Bages ve de Bacus, es pot assegurar que no li cal millor protecció, essent com és una zona vinícola, atès que Bacus era el déu romà del vi”

Us recomenem també que feu una ullada a aquest blog:

http://varietatsraim.blogspot.com/search/label/P

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s