Colló de gall, una varietat de vinya dels Països Catalans

És una varietat oblidada, però que el mateix nom descriu molt bé. El gra és gros i se’n trobava al Penedès, al Garraf i a les Gavarres. També n’hi havia a Calonge i a la Vall-LLòbrega al Baix Empordà, essent-ne un raïm de taula molt apreciat. Es conexia també com a queixal de llop, dit de donzella o moc de gall o botó de gall. Com podeu veure la saviesa popular és rica en denominacions molt descriptives. A l’Alguer també el podiem trobar sota aquest nom tal i com indica Andreu Bosch i Rodoreda al seu llibre “Els noms de la fruita a l’Alguer” pag 161 i 162, del qual us recomenem que llegir l’ entrada “Els noms de les varietats de raïm a l’Alguer, passat i present” al seu blog, és una descripció detalladíssima del vi de l’Alguer.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s